Met twee benen in de samenleving

Onze dagbesteding gaat verder dan het besteden van de dag! Onze dagbesteders helpen actief mee met het runnen van de camping. Hierdoor leren ze te functioneren in een team en komen ze veel in contact met de campinggasten en backpackers. De camping is de samenleving in het klein en de dagbesteding staat er midden in.

 

Kleinschalig

We werken met een vast team, bestaande uit de eigenaars van de camping, Henk en Tatja, en twee vaste begeleiders, Christel en Wouter. Op deze manier ontstaat er een hechte band, waarbinnen de dagbesteders zich vrij en veilig voelen.

 

Zorgaanbod afstemmen op de zorgvrager

De wensen van onze dagbesteders staan vooraan. De dagbesteding kent enorm veel mogelijkheden om hun dromen en ambities te realiseren. Naast de hovenierswerkzaamheden kunnen we bijvoorbeeld helpen om beter om te leren gaan met computers, beter te leren schrijven,  zelfstandig om te leren gaan met geld en te leren koken. Een paar voorbeelden van de afgelopen maanden: Dennis schrijft elke dag in zijn agenda, wat hij de dag gedaan heeft. Samen met Christel en Wouter leert hij zo nieuwe woorden en zinnen, waardoor hij zich beter leert uit te drukken. Sacha vindt het hartstikke leuk om te koken. Op een druilerige dag maken we appelflappen, cup cakes, koekjes en taart. Samen met Christel heeft ze zelfs een courgette soep gemaakt, met courgettes uit onze eigen moestuin!

 

Samen-werken

We voelen ons geen instelling, maar een onderneming en proberen cliënten zo goed mogelijk te betrekken hierbij. Wij zijn altijd bezig om de beperking van onze dagbesteders om te zetten in iets positiefs: we leren van elkaar en vormen een goed en heel gezellig team. Onze dagbesteders worden door iedereen binnen het bedrijf als een prachtige versterking gezien.

 

Afwisseling

Een dag op De Goede Morgen is nooit hetzelfde. Er is altijd wat te doen op de camping, zoals snoeien en maaien. Maar er is veel meer dan het werk alleen: we hebben een eigen moestuin, waarin we elk seizoen weer nieuwe groenten en kruiden verbouwen. Ook aan de naastgelegen Vinkeveense Plassen zijn we veel te vinden: lekker zwemmen en surfen in de zomer, en een keertje zeilen als het niet te hard waait. En als het echt koud of regenachtig is? Een taart bakken of vogelhuisje bouwen! Deze winter willen we een mussenflat bouwen, een mooi project waar we allemaal al naar uitkijken.

Elke dag overleggen we met de eigenaar, tuinman en timmerman over het werk dat we kunnen doen. Activiteiten die wij doen zijn hovenierswerkzaamheden, onderhoudswerkzaamheden – zoals schuren en schilderen, paden aanleggen, schoonmaken chalets – en de verzorging van onze dieren. Op de dagbesteding leer je niet alleen nieuwe vaardigheden, maar ook hoe je zelfstandig een werkdag invult en samenwerkt. Onze camping is de samenleving in het klein. Door hier te werken sta je er midden in!